Caspadia´s AB

Språk - Svenska
Hästverksamhet

Stall Båtels

Stuteri, försäljning och inackordering - Hästrelaterade aktiviteter och tjänster samt avel och uppfödning av hästrasen Irish Cob.

Hästverksamhet

Lantbruk - småskaligt, genuint och gott

Uppfödning och köttförsäljning av nötkreaturen Highland Cattle samt får och höns.

Hästverksamhet

Åkeri & Entreprenad

Lastbil till grus, asfalt, snöröjning och maskiner inom jordbruk och entreprenad, grävning mm.

Våra höns

Vi föder upp höns av några olika raser och färger här på gården. Vi försöker följa varje ras specifika standard och avelsmål för att få fram rastypiska och trevliga kycklingar. Vi blandar inte raser eller färger utom i undantagsfall om vi har ett mål med just den korsningen.

Vi har följande raser:

Brahma:En mycket stor ras som har rikligt med benbefjädring. De är mycket lugna och trevliga att umgås med. Ruvar gärna, men kan vara lite klumpiga. De är inte så bra på att flyga. Brahman har ärtkam och en skarp rovfågelblick.

Brahma - GuldspättadBrahma - GuldsvartbandadBrahma - Silversvartbandad

Maran:En ras som från början härstammar från staden Maran i Frankrike. Maranerna avlas för sina mörkt bruna ägg och är en trevlig kombinationsras som också ger fina slaktkroppar. Maranerna har enkelkam och benbefjädring längs utsidan av benet och yttersta tån.

Maran - Blå kopparMaran - GuldgökMaran - Svartkoppar

Faverolle: Även detta är en mycket god kombinationsras som lägger gott om ägg och har stora slaktkroppar. Faverollerna är otroligt trevliga och lätta att hantera. Dom har enkelkam, fem tår och benbefjädring.

Faverolle - Laxfärgade kycklingarFaverolle - Laxfärgad hönaFaverolle - Laxfärgad tupp

Isbar:(stambokförda) Detta är en Kulturras som bevaras genom stambokföring hos Svenska kulturhönsföreningen. Isbar är en s.k. Silveruddsras som skapades av pastorn Martin Silverudd och de är främst kända för sina gröna ägg. Isbar har enkelkam. Endast genom att köpa stambokförda isbar kan man garanteras rasrena djur.

Isbar - SpättadIsbar - Svart och blå tupparIsbar - Spättad

Araucana:  Denna ras är olika många andra raser då de är stjärtlösa. De lägger även vackert turkosa ägg. Araucanan är en god flygare och sitter gärna högt upp i träd och på grenar. Det är ingen jätte stor hönsras men räknas ändock till dom tunga raserna. Araucanan har ärtkam.

Arucana - blåviltfärgadArucana - isabellviltfärgadArucana - Lavendel

Appenzeller spetshätta:En mycket god äggläggare som före värphybridernas tid räknades till en av de bästa äggraserna. De lägger många och vita ägg. Appenzeller har en rufsig hätta på huvudet vilket ger dem ett säreget utryck och tuppens kam ser ut som två djävulshorn i pannan. Appenzellern är en livlig höna med god flygförmåga.

Appenzeller - citronAppenzeller - GuldAppenzeller - silver

Stor Silke:Silkeshönan har en fjäderdräkt som påminner mer om päls än om fjädrar, de har även hätta och några har skägg. Detta är en mycket lugn ras som håller sig nära marken. De är lätta att hantera och passar bra som familjehöns. Man får tänka på att dom kan frysa lite lättare än andra raser med normal fjäderdräkt, då de inte har samma skydd mot väta och vind. Silkeshöns har ett mörkt kött och små slaktkroppar, används därför sällan som produktionsdjur.

Stor silke - vit


Vi kläcker ägg för egen rekrytering men vid överskott säljer vi även avelsägg och kycklingar. Endast de ägg som vi anser passerar nålsögat för att räknas som bra avelsmaterial används till vidare avel och resterande säljs som matägg.

Priser:

(alla priser inkl moms)

Avelsägg från 20 kr st och uppåt (ibland kan man ha tur och köpa ägg till bättre priser via auktion på FB-sidan Fjäderfäauktioner)

Kycklingar upp till 1 månad: Från 100 kr st
Kycklingar 1-3 månader: Från 150 kr st
Könsbestämda ungdjur 3-5 månader: Från 200 kr/höna och 100 kr/tupp
Äggläggande höna färgren från 500 kr/st   
Ibland finns orena färger eller raser som sållats ur aveln till bättre priser.

 

Senast uppdaterad: 2015-02-22


Cecilia & Kristoffer Nilsson

Klusån 8
96024 Harads
Sverige

Cicci: 076-107 49 70
Kristoffer: 070-278 11 13

cicci@caspadia.se
Kristoffer@caspadia.se

Caspadias Lantbruk &  Entreprenad - Logga

Caspadia's på FacebookCaspadia's © 2015 | Webb & Foto: Kontakt